Ik ben een pruttelpotje

Ik ben een pruttelpotje

Niet iedereen heeft gelijk het juiste antwoord of een briljante tekst. Bij sommige mensen duurt dit even. Zo ook bij mij. Hoewel ik lange tijd mijzelf hierom flink op de kop heb gezeten (dat moet toch sneller kunnen), weet ik nu dat ik tijd nodig heb. Net als een stoofpotje tijd nodig heeft om echt lekker te worden. Pruttelpotje, mijn nieuwe geuzennaam :).
de dromen van de 12 magische nachten tussen kerst en driekoningen hebben een voorspellende waarde
anders vooruitkijken naar het nieuwe jaar
,

Vooruitkijken anders

Kijk eens anders naar het nieuwe jaar. In dit blog geef ik je een manier om op een andere manier vooruit te kijken naar het nieuwe jaar.
echt contact met je hart vanuit pure liefde

Liefde voor je hart

Op een feestje in Amsterdam heb ik onverwacht een diep gesprek van hart tot hart met een gepensioneerde huisarts. Kern van ons gesprek is liefde voor je hart voelen. Een stap die voor velen echt lastig te maken is, zo merk ik in mijn praktijk.
een evenwichtige verbinding

Een evenwichtige verbinding

De wens om verbonden te zijn stamt uit de oertijd. Verbinding biedt zekerheid en veiligheid. Geen wonder dat we daarom zo op de omgeving gericht zijn. Iets waar je innerlijk meisje heel goed bij helpt. Je innerlijke jongetje is meer gericht op jouzelf, op je autonomie en levenskracht. Die twee in een prettig evenwicht, zorgt ervoor dat jij je goed met zowel jezelf als met anderen om je heen kan verbinden.
de kracht van je intentie

Een zenuw neemt de tijd

Waarom iets snel doen, als het ook rustig en ontspannen kan? Een zin die ik mijzelf geregeld stel. Tot mijn blije verbazing, nemen onze zenuwen ook volledig de tijd voor hun herstel. Geduld en zenuw blijken hand in hand te gaan. Hoe dan? Lees dit blog :).
stel dat je vleugels zou hebben

Stel je voor dat… je vleugels zou hebben

Stel je voor dat... je vleugels hebt. Uit het niets vlogen de woorden uit mijn pen. Vast onderdeel van een bijeenkomst van het blogteam van Vakantie Anders is, naast het magazine bespreken, een schrijfoefening. Geregeld starten we vanuit een beginzin. En dan kijken wat er uit je pen vloeit. 7 minuten hadden we. De tekst was nog niet af. Ik besloot hem af te maken. En ging vervolgens nadenken, waarom wil ik vleugels? Lees verder in mijn blog.
loslaten is een heel proces waarin je door verschillende fases heen gaat

Een heel proces, dat loslaten

Het wordt soms erg makkelijk gebracht: gewoon loslaten joh. Terwijl het in wezen een ingewikkeld proces is waar je doorheen moet. Een proces van diverse fases die in elkaar overlopen en die je ook geregeld even opnieuw mag oppakken. En soms kan je een fase overslaan. In dit blog leg ik de verschillende fases uit.
Wat is nu wel of niet de invloed van 'niet'?

Heeft ‘niet’ nu invloed of niet?

Je onbewuste hoort het woordje 'niet' niet. Jarenlang heb ik dit toch wel geregeld gezegd. Maar hoe komt het dan, dat zinnen als 'ik ben niet goed genoeg' zo'n enorm destructieve invloed hebben? Heeft dat 'niet' uiteindelijk dan wel invloed?
Is er een ander woord voor zijn met leegte?

Zijn met leegte

Kan je in de leegte zijn? Het is een vraag die ik tijdens een opstelling stel. Even zie ik een verwarring, daarna daalt er een rust over mijn klant. Ja, ze kan er helemaal in zakken. Dat is wel eens anders. Daarom vraag ik mij af of er ook een ander woord voor is. Dat onderzoek, althans een deel daarvan -de leegte is best diep- lees je in dit blog.