Wie is Nicole Klip?

Hoe Nicole Klip te omschrijven? Nu zou ik zeggen: vrolijk, empathisch, scherp inzicht, lef… Alleen, zo ben ik niet altijd geweest. Lange tijd zat ik in een schulp. Wilde ik niets anders dan onzichtbaar zijn. Hoopte daar rust te vinden. Het enige behaalde resultaat was dat ik vooral onzichtbaar voor mijzelf werd.

Alles wat ik voelde drukte ik weg. Dat werd namelijk niet gewaardeerd. Men vond mijn gedrag overdreven, aanstellerig en vaak ook bevreemdend. Aanpassen en zo goed als mogelijk voldoen aan de verwachtingen van anderen werd mijn tactiek. Kon ik toch nog iets met mijn sensitiviteit…

Hoogsensitief zijn en opgroeien in een gezin waar voor emoties weinig tot geen ruimte is, zorgt ervoor dat je jezelf naar de achtergrond verplaatst. En vooral niet laat merken dat jij al lang weet wat er allemaal speelt.

De essentie van Nicole

Tijdens mijn studies Zweedse en Spaanse letterkunde raakte ik geboeid door de manier waarop vrouwen in literatuur werden afgebeeld. Ik had iets gevonden waar ik echt van ‘aan’ ging.

Helaas schoof ik dit na mijn afstuderen volledig aan de kant. Hoe interessant ik het ook vond, ik wist helemaal niet hoe ik daar verder in kon. En iets doen wat je leuk vond had ik nu wel lang genoeg gedaan. Nu moest er gewerkt worden…

Een combinatie maken van waar mijn hart van oplichtte en dat in mijn beroep omzetten, lukte niet. Want wat ik zelf echt wilde, daar kon ik niet bij. Het kwam niet eens bij mij op om mijzelf die vraag te stellen. Die essentie van Nicole zat diep weggestopt onder vele lagen stof.

Wat wil je nu echt?

Na jarenlang zowel privé als zakelijk de voetsporen van mijn moeder gevolgd te hebben, zorgden twee gebeurtenissen ervoor dat ik in beweging kwam: mijn besluit te gaan scheiden van de vader van mijn zoon en drastische wijzigingen op mijn werk waardoor mijn baan stopte.

Eindelijk stelde ik de vraag: “Nicole, wat wil je nu echt?”. Hiermee verlegde ik mijn focus in een klap naar mijn persoonlijke ontwikkeling. Onderdeel hiervan was het volgen een tweetal gedegen opleidingen tot -systemisch- coach.

Daarnaast gaf ik eindelijk, na de vele rationele jaren, mijn spirituele vaardigheden aandacht. Zo heerlijk en ook bevrijdend om die kant van Nicole, die zo lang weggestopt was, te openen en te ontwikkelen.

Omarm jezelf helemaal

Dat staat zo lekker als titel ‘omarm jezelf helemaal’. Uit ervaring kan ik zeggen dat dit nog best een traject is. Want wie is die ‘jezelf’? Daar kan zoveel overheen zitten aan bijvoorbeeld overtuigingen en patronen, die echt eerst aangekeken moeten worden. Iets waar best wat angst bij om de hoek komt kijken.

Een voorbeeld van mijzelf: de daadwerkelijke erkenning van mijn hoogsensitiviteit en helderziendheid heeft heel wat jaren geduurd. Dat mijn bedrijf in eerste instantie Klip en Klaar Coaching heette, was een prettige sluier. Zeker bood ik ook mijn helderziende diensten (healing en reading) aan, maar dat stond niet in de naam.

De beslissing de naam naar ‘Nicole Klip – Coaching & Energetisch Werk’ te wijzigen was pittig en tegelijkertijd een grote opluchting. Hoe fijn om jezelf echt helemaal te omarmen.

Mannelijk en vrouwelijk

Een aspect uit mijn studietijd is grappig genoeg terecht gekomen in mijn werk. Namelijk het anders kijken naar jezelf vanuit je masculiene en feminiene eigenschappen. Mannelijk en vrouwelijk is niet voorbehouden aan je fysieke verschijningsvorm. Integendeel. Of je nu man of vrouw bent, je hebt zowel masculiene als feminiene eigenschappen.

Meer over hoe je systemisch naar jezelf kan kijken lees je op de pagina over je Innerlijke familie.

Dit aspect komt regelmatig voor in de coachsessies. Wil je hier meer over weten? Neem gerust contact met mij op voor een afspraak: mail nicole@nicoleklip.nl. Ik reageer zo snel als mogelijk op je bericht.

Klik op de button om naar pagina ‘Contact’ te gaan.

Het aanbod van coaches is groot. Het is een vrij beroep en je kunt je, ook zonder een gedegen opleiding gevolgd te hebben, gewoon coach noemen. Na mijn opleiding tot coach bij School voor Coaching, ben ik mij blijven ontwikkelen, via cursussen en opleidingen, o.a. tot schilden systeemcoach (vooral bekend als werken met de Innerlijke Familie).

Ook voor het energetisch werk heb ik een gedegen opleiding gevolgd bij Intuïtieve Opleidingen.

Ik sta geregistreerd in het ICR Coach Register.