tevreden je doel stellen?
,

Tevreden doelen stellen

Is er een manier om tevreden je doel te stellen? Om op een ontspannen manier om te gaan met doelen stellen? Dat is de vraag die ik mijzelf stelde. Mijn antwoord lees je in dit blog. Kort samengevat. Vier eerst dat je een doel bereikt hebt voordat je overgaat naar je nieuwe doel. Later komt wel. Vier nu wat je nu hebt bereikt.
Is je ego echt zo negatief als altijd wordt gezegd?

Waarom je ego negatief benaderen?

Als ik iemand weer eens hoor mopperen over haar ego, vraag ik mij af waarom we toch altijd zo negatief over ons ego praten. Tijd om er eens in te duiken: wat is je ego? Kan je ook zonder? Mijn conclusie: je ego is een belangrijk deel van jou. Aan jou om ervoor te zorgen dat hij een meewerkend voorman voor je is.
Onthaasten door je eigen ritme te vinden

Onthaasten door je ritme te vinden

Lezen is een van mijn grootste hobby's. Tussen de ontspannende boeken door, lees ik ook geregeld vakliteratuur. Zo lag het boek 'Onthaasten' al geruime tijd op mijn nog te lezen stapel. Eenmaal begonnen kon ik bijna niet mee stoppen. Bizar hoe 25 jaar geleden al gewaarschuwd werd voor de destructieve invloed van onze 24-uurs maatschappij. Alhoewel sommige woorden je flink doen glimlachen (hij heeft het over faxen en de computer heeft nog niet echt veel invloed, laat staan de mobiele telefoon), is niets van wat Rechtschaffen schrijft achterhaald door de tijd. Sterker nog, als we nu niet onze levensstijl aanpassen, kunnen we dan nog wel enige rust vinden?
Tegen de stroom i

Tegen de stroom in

Tegen de stroom in roeien is hard werken. Toch wil je soms niet mee met hoe 'het altijd' wordt gedaan. Gewoon omdat dat voor jou niet werkt. Dit merk je vooral als je bij je familie komt. Dat je dan weer het kleine meisje (of de kleine jongen) bent die je ouders zo goed kennen. Terwijl je al lang volwassen bent. Hoe hiermee om te gaan vertel ik je in dit blog.
liefde vanuit verbinding met jezelf

Liefde vanuit verbinding

Tijdens een bijeenkomst van schrijfclub de Letteraars, trek ik een kaart 'Verbinding'. Een woord in de tekst valt mij op: liefde. Alweer. Dit is de derde kaart deze week. Tijd om wat langer stil te staan bij liefde en de verbinding die je dat oplevert.
loslaten, kwaliteit van je innerlijke vrouw

Loslaten is best wel een dingetje

Het versterken van je innerlijke vrouw helpt je om op een voor jou prettige wijze zaken zoals een voorbije vriendschap los te kunnen laten. Waar natuurlijk acceptatie aan vooraf gaat. In dit blog bekijk ik het aan de hand van een kaart uit het deck van Aike Borghuis.
gekmakende verwachtingen halen je steeds uit je balans

Gekmakende verwachtingen

Verwachtingen kunnen zo hoog zijn, dat je daardoor steeds uit evenwicht raakt. Waarom doe je dit jezelf toch steeds aan? In dit blog schijn ik mijn licht op dit interessante fenomeen.
kan jij je overgeven aan het niet weten?
,

Overgave aan het niet weten

Je kunnen overgeven aan het niet weten helpt om een evenwicht tussen hoofd en lichaam te creëren. In dit blog leg ik je uit wat dit voor mij betekent en geef ik je ook een oefening om dat niet weten, het lege midden, te ervaren.
Inzichten via de tarot kaarten

De verrassing van tarot

De kaarten van de tarot worden omgeven door een sluier van mystiek. Onnodig en jammer ook. In dit blog mijn visie op deze verrassende kaarten. Verrassend? Ja, maak er contact mee en je zult verrast zijn hoe helder ze jou inzichten geven.